Старшокласникам про права людини – засобами документального кіно

13 травня в Клугино-Башкирівській загальноосвітній школі відбувся цікавий правоосвітній захід для учнів 10 та 11 класів.

До старшокласників завітав пересувний клуб медіа-просвіти Docudays UA, що діє на базі Чугуївської міської бібліотеки для юнацтва.

На запрошення педагога-організатора школи Ольги Воронової, презентував кіноклуб партнер Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, регіональний координатор Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Харківській області, депутат Чугуївської міської ради Юрій Чумак.

Правозахисник у доступній та інтерактивній формі розповів учням, що таке права людини та про роль громадськості в їх відстоюванні.

До уваги юних глядачів Ю.Чумак представив короткометражну стрічку «Ассоль» з репертуару онлайн-кінотеатру документального кіно про права людини http://docuspace.org/. Фільм присвячений тому, як родичі одеських моряків об’єдналися, щоб врятувати своїх близьких. Спільна біда, а потім і спільна перемога згуртували людей, і вони створили громадський Центр допомоги морякам «Ассоль» – одну з дієвих волонтерських ініціатив у сучасній Україні.

Наприкінці зустрічі гість продемонстрував кілька правозахисних відеороликів, присвячених тематиці недискримінації та толерантного ставлення до інших думок і поглядів, попередження ксенофобії, зокрема, з добірки «Free 2 choose» («Вільний вибирати»), підготовленої «Будинком Анни Франк в Амстердамі» та Конгресом національних громад України.

Довідка:

Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA вже 12 років крокує Україною.

Кращі документальні стрічки з прав людини демонструються не тільки навесні у Києві в ході конкурсної програми, але й знаходять свого зацікавленого глядача під час щорічного Мандрівного фестивалю, що осінню вирушає містами й селами України, аби показати вітчизняному глядачеві шедеври світової кінодокументалістики.

Крім того, з 2014 року Фестиваль став фактично перманентним, адже партнерські організації започаткували у низці регіонів постійнодіючі кіноклуби. Характерною особливістю кіноклубів Docudays UA є їх стала робота, яка об’єднує навколо осередків кіно про права людини всіх, хто є небайдужим до цієї важливої тематики.

Кiлькiсть переглядiв: 100

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.