День Соборності України

Сьогодні, 22 січня, Україна святкує День Соборності.

Саме цього дня в 1919 році, відбулася ключова для сучасної України подія на шляху до єдності і незалежності держави – проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки (УНР) та Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР).

Святкування Дня Соборності розпочалося з 1990 року, хоча офіційний статус свято отримало лише у 1999 році указом другого президента України Леоніда Кучми. Головною традицією свята є акція "Українська хвиля" – утворення "живого ланцюга" єднання. Найбільший "живий ланцюг" було створено в ніч з 21 на 22 січня 1990 року, з’єднавши між собою Львів та Київ, що символізувало єдність між заходом країни і столицею.

Наша школа святкує День Соборнорсті разом з усією Україною, учні 9-х класів Клугино-Башкирівської школи прийняли участь у міському заході, присвяченному Дню Соборності України. Учні школи впевнені в бажанні будувати Українську державу в рівноправній єдності всіх громадян незалежно від національності, віри і переконань, бо Свобода, Незалежність, Соборність – це ті неперехідні цінності, які завжди були, є і будуть шановані в Україні.

/Files/images/2019_2020/2.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 67

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.